Bingo på TV får kritik och konkurrens online

De flesta har nog någon gång spelat Bingolotto, men idag är det också allt vanligare att spela bingo online. De senaste Bingolottos uppesittarkväll möttes av enorm kritik och teknik i programmet fungerade inte som det skulle, men tur är väl då att du kan spela bingo på nätet istället.

Det klassiska Bingolotto har fått konkurrens av bland annat www.svenskbingo.se, där man kan spela bingo online hur mycket man vill. Istället för att sitta och vänta på de där kvällarna när Bingolotto sänds, så kan du istället surfa dig till en vinst! Dessutom har Bingolotto mätt mycket kritik på senaste, trots att programmet, när det väl sänds, är populärare än någonsin.

Lockade över en miljon tittare

Årets upplaga av Bingolottos uppesittarkväll lockade över en miljon tittare, skriver Dagens Media i en artikel. Det är en tradition som växer sig starkare och starkare verkar det som, och bingon är populär bland både unga och äldre. Den första delen av programmet i år sågs av 1,9 miljoner tittare, och i andra halvan tittade omkring 1,5 miljoner på programmet. Det är en ökning i tittare från tidigare år.

Sändningen slutade fungera

Men bortfallet med folk som slutade titta efter halva programmet kanske kan förklaras med att alla kanske inte hade en lott, eller så var de irriterade på fel i programmet. Som så många andra. Mitt i programmet slutade nämligen sändningen i TV4 play att fundera, vilket fick tittare att rasa, skriver Aftonbladet i en artikel. I Expressen skrivs det liknande, och tittarna är inte sena på att kommentera händelsen online:

”Vad hände med streamen av Bingolotto? Helt dött sedan mitten av första bingot och här sitter jag med tre bingolotter och nyinköpt duttpenna”, skriver en användare.

Hoppas att det blir bättre nästa år, för intresset för bingo överlag lär inte bli mindre.